Turşu Nasıl Yapılır?

Posted: December 24, 2012 in Yemek Tarifleri
Tags: , ,

Görsel

1. Kilo oranında ki kornişon salatalık su, 4 ila 5 çorba kaşığı oranın da kaya tuzu; 1 çorba kaşığı oranında toz şeker ve 10 diş kadar sarımsak, 2 çay bardağı sirke turşu yapımında ki en temel malzemelerdir.

Yukarıda ki başlıca temel malzemeler ile, sorunsuz bir biçim de turşu yapımına başlanabilir. Taze, ser ve küçük şeklinde ki salatalar bu aşama da kullanılır. Ayrıca, ezilmiş veya zarar görmüş salatalıklar var ise; ayrılması gerekir. Sonrasında ise, suyun içerisine salatalıklar konur, suya tuz eklenir ve sirke boşaltılır.

Sonrasın da ise; kavanozun kapağı kapatılarak beklemeye alınır. Ayrıca, kapak kapanmadan önce, kapağın hemen altına maydanoz yerleştirilmesi faydalı olacaktır. Bekleme süresi, genel olarak 2 gün şeklindedir.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s